Volledig scherm
De drie informatrices Diana Snoeren, Tina Pijnenburg en Jacky Smit. © Joris Buijs/Beeld Werkt

De VVV is al 60 jaar in Kaatsheuvel geworteld

LOON OP ZAND - Bij het VVV-kantoor aan de Peperstraat in Kaatsheuvel melden zich dagelijks tientallen bezoekers aan de balie. Al 60 jaar wijzen de gastvrouwen 'vreemdelingen' de weg en verstrekken ze toeristische informatie over de gemeente Loon op Zand.

„Ook al is er internet, de mensen weten ons nog altijd te vinden.” Ondanks allerlei gratis app's voor mobieltjes blijft er volgens de informatrices ook veel vraag naar de vertrouwde papieren gidsen, brochures en folders. „Zelfs naar de gemeenteplattegrond, maar die wordt helaas niet meer gemaakt.” Maar de fiets- en wandelkaarten gaan nog vlot over de toonbank, evenals de VVV-cadeaubonnen en de Efteling-kaartjes.

Geld
De VVV krijgt jaarlijks 40.000 subsidie van de gemeente. Dat geld is hard nodig, aldus voorzitter Hans Waijers, om de personeelslasten en het lidmaatschap bij VVV Nederland te betalen. „Daarnaast proberen we zelf ook steeds nieuwe verdienmodellen te vinden.” Bovendien wordt de samenwerking met Waalwijk en Heusden komende jaren versterkt. In het kader van het diamanten jubileum organiseert de Loonse VVV nog tot eind oktober een fotowedstrijd.

Tilburg e.o.