Volledig scherm
De zes Zwanen in de Efteling. © Efteling

‘De zes Zwanen’ van gebroeders Grimm nieuw in Sprookjesbos Efteling

KAATSHEUVEL - Het sprookje 'De zes Zwanen' van de gebroeders Grimm wordt een nieuwe attractie in het Sprookjesbos van de Efteling. Het sprookje krijgt een plaatsje tussen de grot van Sneeuwwitje en het huis van Assepoester.

Het verhaal van de gebroeders Grimm gaat over zes koningszonen die door hun jaloerse stiefmoeder veranderd worden in zwanen. Hun kleine zusje moet een onmogelijke opdracht uitvoeren om de betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen. Zo mag het zusje zes jaar lang niet spreken of lachen en moet ze voor al haar broers hemden van bosasters naaien.

Het sprookjestafereel in het slot wordt gecombineerd met een mini vaartocht voor de kleinste bezoekers. Vanaf het najaar in 2019 is de attractie van 'De zes Zwanen',  het dertigste sprookje in het sprookjesbos, te zien in de Efteling.

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.