Volledig scherm
De cast van de musical Droomvlucht.

Dertienjarige schittert in musical Droomvlucht

KAATSHEUVEL - Het is niet alleen crisis bij ons, ook in het elfenrijk gaat alles niet bepaald zoals het moet gaan. Elfenkoning Oberon en zijn vrouw Titantia zijn in alle staten, nu trollenkoning Furius de wereld tot zijn gedroomde meurende megamoeras wil maken.

Daartoe moeten zijn gevleugelde vijanden 'met hun dure hobby's' vernietigd worden. En waarom niet, nu mensenkinderen steeds minder in elfen geloven en de fantasie tóch uitsterft? De strijd tussen elfen en trollen, maar vooral de kloof tussen de droomwereld en het huidige snelle leven, is het thema van de musical Droomvlucht, die gisteren in première ging in het Efteling Theater in Kaatsheuvel.
Die strijd wordt onder andere belichaamd door het wat eenzame buitenbeentje Lila (op de première gespeeld door Vajèn van den Bosch), die door haar immer drukke ouders (Rosalie de Jong en Christo van Klaveren - tijdelijk vervanger van de zieke Hugo Haenen) bij haar oma (Doris Baaten) wordt afgezet.
Er spelen aardig wat kinderen mee als elfen en fauntjes - zo zijn er alleen al vier Lila's -wat betekent dat er behoorlijk wat wisselingen in samenstelling zullen komen. Dat kan niet anders, maar is ook weer jammer, want de absolute schitterrol in de openingsvoorstelling is weggelegd voor Vajèn van den Bosch uit Ooijen, eerder al te zien in onder andere Mary Poppins en The Sound of Music.
Dertien jaar en nu al spatzuiver zingen, en acteren of ze nooit anders heeft gedaan: van haar gaan we nog heel wat horen.
Lees meer in het Brabants Dagblad van maandag 10 oktober.

Tilburg e.o.