Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

DES Kaatsheuvel zet nieuwe stap met opening semi-waterveld

KAATSHEUVEL - Komende zondag wordt het eerste semi-waterveld van Mixed Hockey Club DES officieel geopend. DES had drie zandvelden. Eentje heeft dus een upgrade ondergaan.

,,Veel van onze jeugd- en seniorenteams spelen op een hoog niveau, daar hoort ook een beter veld bij", zegt pr-man Theo de Kievit. ,,Wil je bovendien aantrekkelijk blijven voor de jeugd, dan moet je met je tijd meegaan."

Het semi-waterveld, dat ook met zand is ingestrooid, is geheel uit eigen middelen betaald. ,,Daar zijn we als club best trots op." Het geld is beschikbaar gesteld door de Stichting Kunstgras. ,,Een aparte stichting die bij onze club hoort. Die verhuurt de velden aan DES. Daardoor blijft het geld voor onderhoud en het leggen van nieuwe velden altijd geoormerkt."

Sproeien

DES had ook voor een volledig waterveld kunnen kiezen. ,,Dat hebben we, naast het kostenaspect, ook vanwege het milieu niet gedaan", zegt De Kievit. ,,Bij zo'n veld moet je vóór elke wedstrijd en meestal in de rust sproeien. Dat kost te veel water. Bij een semi-waterveld kun je er ook voor kiezen om op een droog veld te hockeyen. Dan is het veld nog steeds perfect bespeelbaar."

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.