Volledig scherm
© Dierenopvangcentrum Waalwijk

Dierenopvang zoekt onderdak voor wilde katten van Droomgaard

KAATSHEUVEL - Dertig katten zonder eigenaar, die op camping Droomgaard leven, zoeken een nieuw thuis. Er waren altijd al veel katten op deze camping te vinden, maar het worden er steeds meer. Dierenopvangcentrum Waalwijk en de Dierenbescherming doen samen met de gemeente Loon op Zand hun best om deze beestjes op te vangen en een nieuw thuis te geven. 

Er leefden zo'n vijftig zwerfkatten op het campingterrein. ,,Een groot deel van de katten was ziek en ging dood”, vertelt een woordvoerder van Dierenopvangcentrum Waalwijk. ,,Bewoners maakten zich zorgen om de dieren en schakelden daarom de Dierenbescherming in”. Beide organisaties vrezen dat er overlast zal ontstaan als er niet op tijd ingegrepen wordt.

Nieuw thuis

Een deel van de katten is tam en is dus geschikt als huiskat, deze herplaatsing wordt geregeld door Dierenopvangcentrum Waalwijk. Geïnteresseerden kunnen op de website van het asiel kennis maken met de katten. De overige dieren zijn verwilderd, de Dierenbescherming zoekt hiervoor leefplekken als boerderijen en maneges. 

Boete

De afgelopen maanden kwam Droomgaard in opspraak vanwege de illegale huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Loon op Zand heeft de camping forse boetes opgelegd voor die overtredingen. Een aantal katten wordt teruggeplaatst op de camping om ongedierte te bestrijden. Om nieuwe nestjes katten te voorkomen, worden de dieren gesteriliseerd. 

Tilburg e.o.