Volledig scherm
© Thinkstock

Dik jaar cel voor dollemansrit met speed van Kaatsheuvel naar Waalwijk

BREDA - Kamil P. heeft vrijdag veertien maanden cel gekregen voor een knotsgekke, maar levensgevaarlijke autorit van Kaatsheuvel naar Waalwijk. Hij pleegde tijdens zijn rit, terwijl hij zwaar onder invloed was van speed, een poging tot doodslag op een agent, oordeelde de rechtbank in Breda.

De rit was op 19 februari van dit jaar, toen de politie P. wilde laten stoppen bij een verkeerscontrole aan de Horst in Kaatsheuvel. Daarop reed hij op een agent in. P. passeerde hem rakelings. Hij voelde de wind van de auto nog. Met hoge snelheden ging het daarop via de Duinlaan naar Waalwijk. Daar reed P. op een paaltje aan het Hoogeinde. Onderweg moesten agenten en toevallige passanten opzij springen voor hem.

Tegen de man was 2,5 jaar cel geëist. De officier van justitie oordeelde echter dat de man ook bij een andere agent nog een poging doodslag beging. Daar was echter te weinig over duidelijk en daarom is hij daarvan vrijgesproken.

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.