Volledig scherm
Burgemeester Luijendijk van Gemeente Loon op Zand bracht een bezoek aan het paar. © Sander Verhoeven/ BeeldWerkt

Drie keer per week dansen houdt briljanten huwelijkspaar vitaal

KAATSHEUVEL - ,,Ik zei: 'Komt de burgemeester nou alweer, hij is vijf jaar geleden pas geweest!”’. Hans Rosbergen(87) was verrast toen hij vernam dat burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand hem en echtgenote Netty (88) maandag kwam feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Hans en Netty Rosbergen-Noels verhuisden 36 jaar geleden van Rotterdam naar Kaatsheuvel. Ze voelen zich inmiddels hartstikke Kaatsheuvels. Het valt meteen op hoe hoe vitaal beiden nog zijn. ,,Drie keer per week dansen, dan blijven je spieren in beweging", zeggen ze. Al dertig jaar organiseren ze dansmiddagen voor 50-plussers, eerst in De Werft en sinds begin dit jaar in Het Klavier. Toen ze in Kaatsheuvel kwamen wonen werden ze actief in het verenigingsleven. Ze gingen zingen bij zangkoor Zang en Vriendschap en werden vrijwilliger voor de KBO.

Nooit spijt
Ze hebben nooit spijt gehad van hun verhuizing naar Kaatsheuvel. ,,Toen de kinderen klein waren gingen we naar een camping in Bladel". Hans en Netty leerden daar mensen uit Kaatsheuvel kennen en maakten vervolgens hun definitieve keuze: daar gaan we wonen. Hans en Netty hadden zes kinderen waarvan er twee helaas zijn overleden. Er zijn twaalf kleinkinderen en het tiende achterkleinkind is op komst. Zaterdag vierden ze hun briljante feest in het hen nu zo vertrouwde Klavier.

Tilburg e.o.