Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Drietal probeert rolstoeler (63) te beroven en laat slachtoffer op straat in Kaatsheuvel achter

KAATSHEUVEL - Lafheid ten top. Woensdagnacht probeerden drie mannen een 63-jarige rolstoelgebruiker in Kaatsheuvel te beroven. Het slachtoffer werd rond middernacht lichtgewond op straat achtergelaten. De daders wisten te ontkomen.

Het voorval vond plaats in de Pastoor Rietraweg, waar de man zijn hulphond aan het uitlaten was. Op de weg in kwestie reed de man via het fietspad in de richting van de heikant. Na een tijdje ging hij op diezelfde weg terug. Op dat moment werd hij door drie mannen vastgepakt. Zij eisten geld van hem.

Vervolgens is de man uit zijn rolstoel getrokken en op de grond gegooid. De daders gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor, richting de Schaepmanstraat. Het lichtgewonde slachtoffer bleef hulpeloos achter. Hij wist de politie nog in te schakelen, die op zoek ging naar de daders. Zij waren inmiddels ontkomen. 

De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de daders.

Niet de eerste keer

Eerder, in juli 2016, kregen de hulphond én de rolstoeler het al eens te verduren. Destijds verkocht de man de hond een tik tegen zijn kop en kreeg ook Arends een tik tegen zijn hoofd. Later bood de wielrenner zijn excuses daarvoor aan. 

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.