Op camping Droomgaard in Kaatsheuvel staan 200 chalets voor arbeidsmigranten.
Volledig scherm
Op camping Droomgaard in Kaatsheuvel staan 200 chalets voor arbeidsmigranten. © Joris Buijs | PVE

'Droomgaard is zeker geen Fort Oranje'

KAATSHEUVEL - Hij was absoluut niet blij met de onverwachte politie-inval op Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. ,,Op zondag in de herfstvakantie!" Maar de vergelijking met de gesloten camping Fort Oranje in Rijsbergen schiet topman Jos Mennen van de Oostappen Groep pas echt in het verkeerde keelgat. ,,Dat moet ik ten zeerste bestrijden."

,,We hebben juist afgelopen jaar tonnen geïnvesteerd om zaken als brandbeveiliging en registratie goed op orde te brengen. De huisvesting van de arbeidsmigranten is zeer acceptabel en voldoet aan alle eisen", stelt Mennen.

Bij de grote gecoördineerde controle zondag op het recreatie- en verblijfsoord aan de Van Haestrechtstraat door onder meer politie, gemeente en de GGD werden acht mensen aangehouden. Onder hen een gezocht persoon, anderen hadden nog boetes openstaan en bij een bewoner werd een verboden wapen aangetroffen.

Veilig wonen

Op een afgescheiden gedeelte van het campingterrein verblijven enkele honderden arbeidsmigranten in 200 chalets. ,,Wij voeren jaarlijks een dergelijke integrale controle uit", zegt burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand. ,,En we houden de vinger aan de pols door ook regelmatig te controleren of mensen er nog veilig wonen. De politie controleert het nachtregister. We willen geen misstanden laten ontstaan."

Beeld klopt niet

Het beeld dat veel inwoners van Kaatsheuvel hebben, dat het op Droomgaard een zootje is waar dronken Polen dagelijks voor overlast zorgen, klopt volgens Jos Mennen niet. ,,Natuurlijk gebeurt er af en toe ook iets dat niet door de beugel kan. Wat wil je met zoveel verschillende nationaliteiten bij elkaar. We doen ons best om het zo goed mogelijk te regelen, maar wij kunnen niet alles van iedereen weten en zien. Bij ernstige feiten, zoals wapens en verdovende middelen, volgt onmiddellijk een parkverbod voor diegene." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.