Volledig scherm
Chalets voor arbeidsmigranten op vakantiepark Droomgaard © Joris Buijs | Beeld Werkt

Droomgaard Kaatsheuvel wordt ‘veiligheidsrisicogebied’: preventief fouilleren mogelijk

KAATSHEUVEL - Oostappen vakantiepark Droomgaard en omgeving is donderdag door burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit houdt in dat mensen in dit gebied mogen worden gefouilleerd zonder dat er sprake is van een concrete verdenking. 

De beslissing is in overleg met politie en justitie genomen. De periode geldt vanaf nu tot 1 maart volgend jaar en is ingegeven door de zorg van de gemeente over de situatie op en rondom het vakantiepark. Eerdere gezamenlijke controles van politie, gemeente, GGD en de Poolse Stichting Barka leverden verschillende overtredingen op als verboden wapen- en drugsbezit en overtredingen van het nachtregister, brandveiligheid, huisvesting en ruimtelijke ordening.

Op de camping vonden de afgelopen jaren meerdere incidenten plaats. Zo viel er een gewonde bij een vechtpartij en stak een Pool een agente en een medewerker met een mes. Oostappen Groep zelf bestreed vorig jaar nog dat er veel mis is op het park. 

Onveiligheid

Ook heeft de burgemeester kennisgenomen van de door inwoners aangegeven verstoringen van de openbare orde en gevoelens van onveiligheid. Daarnaast maken omwonenden zich zorgen over de huisvesting van meer arbeidsmigranten dan is toegestaan. Van Aart: ,,Deze signalen neem ik zeer serieus. We willen meer informatie en ook meer grip in het gebied”

Controles

De komende periode worden meerdere integrale controles uitgevoerd op en rondom het park. Omwonenden krijgen hier informatie over. ,,Inwoners zijn de oren en ogen in onze gemeente. We blijven graag signalen ontvangen van zorgen of verdachte situaties.” Inwoners met vragen of zorgen kunnen hierover contact opnemen met de gemeente. 

 1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”
 2. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente
  kaart

  Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

  LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Tilburg e.o.