Volledig scherm
Chalets voor arbeidsmigranten op vakantiepark Droomgaard © Joris Buijs | Beeld Werkt

Droomgaard Kaatsheuvel wordt ‘veiligheidsrisicogebied’: preventief fouilleren mogelijk

KAATSHEUVEL - Oostappen vakantiepark Droomgaard en omgeving is donderdag door burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit houdt in dat mensen in dit gebied mogen worden gefouilleerd zonder dat er sprake is van een concrete verdenking. 

De beslissing is in overleg met politie en justitie genomen. De periode geldt vanaf nu tot 1 maart volgend jaar en is ingegeven door de zorg van de gemeente over de situatie op en rondom het vakantiepark. Eerdere gezamenlijke controles van politie, gemeente, GGD en de Poolse Stichting Barka leverden verschillende overtredingen op als verboden wapen- en drugsbezit en overtredingen van het nachtregister, brandveiligheid, huisvesting en ruimtelijke ordening.

Op de camping vonden de afgelopen jaren meerdere incidenten plaats. Zo viel er een gewonde bij een vechtpartij en stak een Pool een agente en een medewerker met een mes. Oostappen Groep zelf bestreed vorig jaar nog dat er veel mis is op het park. 

Onveiligheid

Ook heeft de burgemeester kennisgenomen van de door inwoners aangegeven verstoringen van de openbare orde en gevoelens van onveiligheid. Daarnaast maken omwonenden zich zorgen over de huisvesting van meer arbeidsmigranten dan is toegestaan. Van Aart: ,,Deze signalen neem ik zeer serieus. We willen meer informatie en ook meer grip in het gebied”

Controles

De komende periode worden meerdere integrale controles uitgevoerd op en rondom het park. Omwonenden krijgen hier informatie over. ,,Inwoners zijn de oren en ogen in onze gemeente. We blijven graag signalen ontvangen van zorgen of verdachte situaties.” Inwoners met vragen of zorgen kunnen hierover contact opnemen met de gemeente. 

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.