Volledig scherm
Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. © Erik Van Hest / BD

Droomgaard weer in de fout met huisvesting arbeidsmigranten

KAATSHEUVEL - Opnieuw is sprake van illegale huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Bij de wekelijkse controle donderdag bleken weer chalets op het recreatieve gedeelte bewoond. 

Daarmee werden andermaal de regels overtreden die de gemeente Loon op Zand heeft vastgesteld. Het komt eigenaar Oostappen Groep op een nieuwe dwangsom van 34.000 euro te staan. De boeterekening is afgelopen maanden opgelopen tot 178.400 euro. 

Maximaal 200 chalets

Alleen op 3 januari voldeed Droomgaard aan de afspraken. Die houden in dat er op het toeristische deel van de camping geen arbeidsmigranten mogen wonen en op het migrantenverblijf maximaal 200 chalets verhuurd mogen worden.    

Preventief fouilleren

Gemeente en politie blijven controleren op het terrein. De omgeving van het vakantiepark aan de Van Haestrechtstraat werd door burgemeester Hanne van Aart op 25 oktober aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Deze vergaande maatregel, waardoor de politie preventief mag fouilleren, duurt nog tot 1 maart. 

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.