Volledig scherm
De woning boven de winkel van Zeeman in Kaatsheuvel werd meteen na de drugsvondst al gesloten. © Nico Snels/BD

Drugswoning boven Zeeman in Kaatsheuvel geen 3 maanden, maar 1 jaar gesloten

KAATSHEUVEL - De woning boven de kledingzaak van Zeeman aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel mag een jaar niet bewoond worden. Normaal gaat een drugspand voor drie maanden op slot. 

In de bovenwoning werd op 3 mei een hennepplantage met 355 planten aangetroffen. Ook was illegaal stroom afgetapt.  

Schade door waterlekkage

Door deze verboden wietteelt ontstond een waterlekkage, die voor veel schade zorgde in de winkel eronder. De textielsuper moest enkele dagen dicht om de rotzooi op te ruimen en het plafond te repareren.  

Een woonhuis wordt in principe voor drie maanden gesloten, na een vondst van een wietplantage. Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand wijkt hier nu van af, omdat het pand duidelijk niet als woning werd gebruikt maar puur voor de kwekerij. 

Badkamer vol hennepspullen

Zo stond er geen bed in en waren er nauwelijks persoonlijke spullen aanwezig. De woonkamer leek meer op een kantine en de badkamer lag vol met spullen voor de hennepteelt en afval.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavalsparodie Carpool Carnaoke
    video

    Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavals­pa­ro­die Carpool Carnaoke

    TILBURG - Dit is dé Brabantse parodie op de populaire tv-serie Carpool Karaoke: Carpool Carnaoke! Vlak voor carnaval rijdt de Tilburger Thomas van Groningen (29), bekend van dj-duo Lanterfantje, met zijn favoriete carnavalszangers om hun hits mee te zingen. Wat het extra bijzonder maakt: de Tilburger lijkt sprekend op de presentator van de Britse Late Night Show met James Corden.

Tilburg e.o.