Volledig scherm
© John Schouten/Beeld Werkt

Eerste inkijkje nieuwe Efteling-sprookjesmusical De gelaarsde Kat

LOON OP ZAND - De repetities voor de nieuwe Efteling-sprookjesmusical De gelaarsde Kat staan op het punt om te beginnen. Hèt moment om het doek alvast een klein beetje op te halen.

Dat gebeurde woensdagavond tijdens een sneak preview in het Loonsche Land, de achtertuin van het attractiepark. Daar werden de eerste afbeeldingen van het decor getoond en de lapjes stof voor de kleding van de acteurs. Marcel Visscher, die de titelrol vertolkt, zong een kattenlied. Andere hoofdrolspelers zijn Vajèn van den Bosch als prinses en Soy Kroon als zoon van de molenaar. Dick Cohen speelt koning, kattenvrouw en molenaar.

Swingende voorstelling
"Het gaat een swingende voorstelling worden voor de hele familie”, beloofde manager Jeroen Zwartjes. Met muziek van componist René Merkelbach en dans van choreograaf Daan Wijnands. Veel beats, groves, blazers, funky gitaartjes en zelfs rap. Mark van Haasteren debuteert als regisseur. Evenals bij de vorige musical Pinokkio mogen weer honderden kinderen figureren. Ze worden geselecteerd en gaan dan allemaal een dag naar de ‘kattenschool’.

De gelaarsde Kat is van zondag 18 september tot en met zondag 5 maart 2017 in het Efteling Theater te zien in de weekenden en tijdens vakanties. De première is op zondag 2 oktober.

Lees alles over de Efteling op bd.nl/efteling.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.