Volledig scherm
Wethouder Kees Grootswagers schroefde donderdagochtend een nieuw bordje Gemeentelijk Monument op het Huis ter Heide. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Eerste nieuwe monumentenschildje voor Huis ter Heide in De Moer

DE MOER - Huis ter Heide in De Moer, gelegen op het gelijknamige landgoed, kreeg donderdag als eerste het nieuwe monumentenschildje opgeschroefd. Het fraaie pand was om min of meer strategische redenen gekozen, liet Marc Slot van Heemkundekring De Ketsheuvel weten. ,,Het ligt mooi centraal in de gemeente Loon op Zand."

Voor het einde van het jaar zullen er nog ongeveer dertig schildjes worden bevestigd. Vrijwilligers bevestigen de schildjes op de diverse gemeentelijke monumenten. Het betreft vooral huizen van particulieren. ,,Die mensen moeten dat wel officieel aanvragen, want wij kunnen niet zomaar in hun huis gaan boren. Wij hebben hen aangeschreven en we verwachten dat het snel en vlot gaat verlopen", vertelt Slot.

Wethouder Kees Grootswagers draaide de laatste schroefjes van het bordje in de muur van het Huis ter Heide. ,,De oude schildjes zagen er niet meer uit, het was hoog tijd dat ze werden vervangen door iets nieuws en fris", aldus Slot. Hij roemt de samenwerking tussen diverse lokale verenigingen en instanties.

Tilburg e.o.