Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Wil Ligtenberg (rechts) zet de eerste deelnemer Ad van Doremalen af op het Oranjeplein in Loon op Zand. © Nico Snels/BD

Eerste rit met ANWB AutoMaatje naar Loonse markt

LOON OP ZAND - Met een ritje naar de weekmarkt is vrijdagmorgen in Loon op Zand het vrijwilligersinitiatief ANWB AutoMaatje van start gegaan. Wethouder Wil Ligtenberg haalde inwoner Ad van Doremalen thuis op en bracht hem naar het Oranjeplein. 

Bij winkelcentrum Looiershof werden chauffeur en passagier opgewacht door vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties. De enigszins beduusde Van Doremalen (78) kreeg de eerste deelnemerspas overhandigd. Vrijwillig bestuurder Theo Molthoff ontving de eerste chauffeurspas. 

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.