Volledig scherm
Wethouder Kees Grootswagers legt de eerste steen voor de nieuwe sporthal van Kaatsheuvel. © Nico Snels/BD

Eerste steen voor nieuwe sporthal in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Wethouder Kees Grootswagers heeft woensdagmorgen de symbolische eerste steen gelegd voor de nieuwe sporthal van Kaatsheuvel. Die wordt momenteel gebouwd op de plek van het gesloopte ontmoetingscentrum De Werft aan de Huygenstraat. 

De fundering voor het enorme gebouw is afgelopen weken gestort. ,,De bouw verloopt tot dusver volgens planning en als het goed is staat er volgend jaar augustus een mooie sporthal", zei de wethouder. 

Passen en meten

Tot die tijd is het voor de binnensportverenigingen en de scholen nog 'passen en meten' in de gymzaal en op andere locaties. Grootswagers vroeg om 'begrip' voor deze tijdelijke situatie. De gemeente Loon op Zand had alle betrokken bouwers en toekomstige gebruikers uitgenodigd om dit feestelijke moment mee te vieren. Zelfs de oude grondeigenaren waren aanwezig. 

De gemeenteraad ging een jaar geleden akkoord met de nieuwbouw. De sporthal krijgt vier zalen, een dojo voor judo, een aparte turnaanbouw en een horecadeel. Het college stelde in eerste instantie een hal met drie zalen voor, maar de raad besliste anders.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.