Volledig scherm

Efteling bouwt tweede vakantiepark met 1000 bedden (stelling)

KAATSHEUVEL – De Efteling investeert het komende anderhalf jaar circa 30 miljoen euro in de bouw van een nieuw vakantiepark in Kaatsheuvel. Dat komt in het noordelijk deel van het Loonsche Land, grenzend aan het attractiepark en het Efteling Golfpark.


In een gebied van
ruim 8 hectare wordt verblijfsaccommodatie gerealiseerd met in totaal 1000 bedden. De gasten kunnen waarschijnlijk vanaf het voorjaar 2017 logeren in een appartementencomplex van vijf verdiepingen of in een van de 90 huisjes.

Groei mogelijk maken

"Het gaat om een compleet nieuw park met een eigen thematiek:
dichter bij de natuur kun je niet komen. Echt anders dus dan Bosrijk, waar we dit jaar de tweede fase van geopend hebben", verklaart Efteling-directeur Fons Jurgens.
De uitbreiding is volgens hem nodig om de groei naar
jaarlijks 5 miljoen bezoekers in 2020 mogelijk te maken. "Om meerdaags bezoek met name vanuit het buitenland te stimuleren, moeten we onze overnachtingsmogelijkheden vergroten."

In december 2009 opende de Efteling vakantiepark Bosrijk. Ter compensatie werd afgesproken dat het historische landschap van Het Loonschee Land in ere zou worden hersteld.
In 2020 moet het natuurgebied er uitzien zoals rond 1850, met lanen, bloemen, heide en bossen.

Altijd duidelijk
In het natuurgebied waar de uitbreiding zou moeten komen, is de Efteling al langer bezig. De Efteling werkt daar sinds 2010 samen met Natuurmonumenten en de Brabants Milieufederatie om de natuur te herstellen.
De woordvoerder van het pretpark liet in juli van dit jaar weten dat het altijd duidelijk is geweest, dat gedeeltes van het Loonsche Land voor gastenverblijven zijn gereserveerd.


Lees al het laatste nieuws over attractiepark de Efteling op bd.nl/efteling.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.