Volledig scherm
De virtuele droomvlucht van de Efteling. © Efteling

Efteling bouwt virtuele Droomvlucht voor gasten met beperking

KAATSHEUVEL - De Efteling gaat van de populaire overdekte gezinsattractie Droomvlucht ook een virtuele versie maken. Die wordt speciaal gebouwd voor mensen met een beperking. Komend voorjaar moet de unieke beleving klaar zijn. 

Droomvlucht is een van de attracties die, om veiligheidsredenen, niet toegankelijk is voor bezoekers met een handicap. Voor deze groep gasten komt daar nu verandering in, nadat een eigen medewerker van de Efteling met het idee kwam en het ook zelf uitwerkte. 

Alle zintuigen

Dankzij de Virtual Reality (VR) en andere digitale technieken worden alle zintuigen geprikkeld. De gast met een beperking ziet niet alleen wat er gebeurt, maar voelt ook de wind  van de snelheid in zijn of haar gezicht en ruikt de zoete geuren van Droomvlucht. Door een koptelefoon en microfoon is de betreffende bezoeker verbonden met zijn of haar gezelschap. Zij beleven de attractie dus helemaal samen. 

Groepsbeleving

,,Wij vinden het belangrijk dat iedereen van een dagje Efteling kan genieten, dus ook gasten met een beperking", zegt bestuursvoorzitter Fons Jurgens . ,,Waar voorheen VR een individuele beleving was, zorgen we met andere technieken voor een groepsbeleving. Dat past echt bij de Efteling.”

Volledig scherm
Het kastelenrijk in Droomvlucht. © De Efteling
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.