Volledig scherm
Entree van de Efteling.

Efteling breidt Sprookjesbos uit met Pinokkio: 29e sprookje in attractiepark

KAATSHEUVEL - Ook Pinokkio krijgt een plaats in de Efteling. Het attractiepark gaat in het Sprookjesbos een nieuwe attractie bouwen die draait om de levende houten pop uit de verhalen van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi.

Stem ook op de peiling onder het artikel.

De Efteling trekt 2 miljoen euro uit om het verhaal over de jongen wiens neus groeit als hij liegt, uit te beelden. Pinokkio krijgt een plek tussen twee andere klassiekers in het oudste deel van het park: de Rode Schoentjes en Roodkapje.

Eerder maakte de Efteling al bekend eind dit jaar met een musical over Pinokkio te komen. Dat bleek dus een voorproefje op de bouwplannen. De bouw begint na de zomer. Pinokkio is vanaf het voorjaar van 2016 te zien en is het 29e sprookje in het Sprookjesbos.

Gesneden uit een stuk hout door de oude Gepetto, begint de ondeugende pop Pinokkio snel zijn eigen leven te leiden. Hij verlaat zijn vader Gepetto om de wereld te ontdekken.
  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.