Volledig scherm
Entree van de Efteling.

Efteling gaat flink uitbreiden in accommodaties (stelling)

KAATSHEUVEL – De Efteling is bezig met het bouwen van een nieuw bungalowpark en groot hotel. Het vakantiepark heet ‘Het Loonsche Land’ en opent naar alle waarschijnlijkheid in het voorjaar van 2017.

Dat meldt pretparkenwebsite Looopings na een bevestiging van betrokkenen naar aanleiding van berichtgeving op de fansite De Vijf Zintuigen.

Hobbit
Het park moet aan de zuidkant van het attractiepark komen in een natuurgebied van zestig hectare. Zowel vakantievilla's, als paalwoningen en ondergrondse Hobbit-achtige verblijven staan op de planning.

Het hotel - goed voor zeventig kamers en vierhonderd bedden - krijgt naar verluidt metershoge ramen aan de voorzijde. Ook komt er een receptiegebouw en restaurant.
Natuur gereserveerd voor gastenverblijven In het natuurgebied waar de uitbreiding zou moeten komen, is de Efteling al langer bezig. De Efteling werkt daar sinds 2010 samen met Natuurmonumenten en de Brabants Milieufederatie om de natuur te herstellen. De woordvoerder van het pretpark laat weten dat het altijd duidelijk is geweest, dat gedeeltes van dat gebied voor gastenverblijven is gereserveerd.

Lees 'Efteling kan bouwen, ook in het Loonsche Zand' via Blendle (prijs 15 cent)

Tilburg e.o.