Volledig scherm
Tussen Villa Pardoes en Bosrijk ontstaat er een nieuw vakantie park, Het Loonsche Land. © Sander Verhoeven/Beeld Werkt

Efteling heeft de eerste boekingen al binnen voor het Loonsche Land

KAATSHEUVEL - In juni 2017 wordt het Loonsche Land geopend en de bouw verloopt volgens schema. Dit was donderdag te zien tijdens een exclusieve rondleiding op het Efteling-terrein.

Geluiden van ronkende motoren, schreeuwende werklieden en draaiende hijskranen schallen over het terrein. Naast de typische klanken die je verwacht op een bouwplaats, klinken er in de verte ook opvallend veel vrolijke kreetjes. Peter Koppelmans wijst met zijn vinger naar het noorden, waar de contouren van ‘Het Ruigrijk’ te herkennen zijn. ,,De mensen die daar in de achtbanen zitten, hebben straks een prachtig uitzicht over het Loonsche Land”, zegt de Design-Coördinator van de Efteling.

Acht hectare
In mei 2016 startte de bouw van het Loonsche Land en komende zomer staat de opening van het vakantiepark op de planning. In het gebied van acht hectare groot zijn dagelijks zo’n 130 mensen aan het werk en die arbeid werpt haar vruchten af. Tijdens een exclusieve rondleiding is te zien hoe het grondgebied ten zuiden van het pretpark in rap tempo wordt omgetoverd tot een natuurrijk vakantiepark met duizend bedden.

Volgeboekt
Een speciaal sprookjesthema heeft de Efteling niet bedacht rondom de creatie van het Loonsche Land, maar reclame voor het nieuwe park lijkt overbodig. ,,We zitten al een aantal weekenden helemaal volgeboekt”, aldus een blije Koppelmans.

Lees vrijdag meer in het Brabants Dagblad over het Loonsche Land.

Tilburg e.o.