De plek van het nieuwe parkeerterrein aan de Midden-Brabantweg.
Volledig scherm
De plek van het nieuwe parkeerterrein aan de Midden-Brabantweg. © Google Maps

Efteling krijgt nieuw parkeerterrein langs Midden-Brabantweg

KAATSHEUVEL - De Efteling gaat een parkeerterrein aanleggen langs de N261. De nieuwe parkeerplaats aan de Midden-Brabantweg komt tussen de Gulf-benzinepomp en het verderop gelegen waterleidingstation van Brabant Water. 

,,Een eventueel parkeerterrein ter hoogte van Loon op Zand bij de vloeivelden is hierdoor niet meer nodig", aldus Efteling-directeur Fons Jurgens. 
Samen met de gemeente Loon op Zand lichtte hij dinsdagmiddag het Ontwerp-bestemmingsplan Wereld van de Efteling 2030 toe. Het toekomstplan komt vanaf 1 maart tot en met 11 april ter inzage te liggen in het Klavier in Kaatsheuvel.  

Toegangsweg

Naar aanleiding van de vele ingekomen reacties op het voorontwerpplan en de uitgevoerde Milieu Effect Rapportage zijn een aantal aanpassingen gedaan. Onder meer is nu vastgelegd dat de toegangsweg naar de Efteling vanaf de N261 loopt via de Heideweg, de Horst en de Eftelingsestraat (twee rijstroken).   

Ook is besloten, aldus wethouder Gerard Bruijniks, dat de verlegde Horst, de Eftelingsestraat, de Kinkenpolder en de Dodenauweg openbare wegen blijven.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.