Volledig scherm
De winnaars van de ANWB-verkiezing. © ANWB

Efteling ‘Leukste uitje van Nederland’ en Museum Klok & Peel in Asten ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2019’

ASTEN - De Efteling is verkozen tot het ‘Leukste uitje van Nederland 2019’. Museum Klok & Peel in Asten is het ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2019’. Dat maakte de ANWB donderdagavond bekend.

Het Boerenbondsmuseum Gemert in Gemert behaalde de tweede prijs in de verkiezing, en Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom werd derde.

De winnaars ontvingen donderdagavond hun awards uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. 

ANWB-leden

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het ‘Leukste uitje over de grens’. In totaal werden ruim 63.000 stemmen uitgebracht.

Hoogste cijfers

Museum Klok & Peel scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2019. 

Quote

Dit museum slaagt erin om jong en oud te enthousias­me­ren.

Een van de reacties tijdens de verkiezing over Museum Klok & Peel

Een greep uit de reacties van leden op het winnende uitje: ‘Combinatie van een museum met een speel- en werk thema voor de kinderen’,  ‘Een ideale combinatie om kinderen te stimuleren een museum te gaan bezoeken’ en ‘Dit museum slaagt erin om jong en oud te enthousiasmeren’.

De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje’ voor de negende keer. 

Tilburg e.o.