Volledig scherm
De nieuwe attractie Symbolica: Paleis der Fantasie gaat zo'n 35 miljoen euro kosten. © Efteling

Efteling licht een tipje van de sluier op over nieuwe attractie Symbolica

KAATSHEUVEL - Hoewel de nieuwe attractie Symbolica pas in de zomer van 2017 open zal gaan, heeft attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel donderdag weer een klein inkijkje in de nieuwste en duurste attractie ooit gegeven. Op de website van de Efteling staat sinds dinsdag een informatiepagina online over 'Symbolica, Paleis der Fantasie'.

Efteling-watcher Looopings, een website die het park nauwlettend in de gaten houdt, merkte de nieuwe pagina op. Zo blijkt uit de website van de Efteling dat Symbolica zal bestaan uit 3 verschillende routes, 'die allemaal beschikken over een geheel eigen avontuur'. En, zo gaat het pretpark verder: 'Zo ontdekken gasten de magische, verborgen kamers van Symbolica'.

Darkride
De familie-attractie en tevens darkride zal bestaan uit verschillende ruimtes en 'magische gangen'. Bezoekers zitten in 'fantasievaarders' met zes zitplaatsen. Volgens Looopings komt publiek op audiëntie bij de koning in het Paleis. Volgens het bijbehorende verhaal heet de koning Pardulfus Domerano. Hij is de vader van Pardijntje, de vriendin van Efteling-mascotte Pardoes. ​

Duurste attractie ooit
​Symbolica, het Paleis der Fantasie komt middenin het park te staan, aan het einde van de Pardoes Promenade en op het achterste gedeelte van de Efteling Brink. De attractie kost 35 miljoen euro en is de duurste ooit. De bouw begon afgelopen maart.

Lees meer nieuws over de Efteling op bd.nl/efteling.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.