Volledig scherm
PREMIUM
De veelbesproken kruising van de afrit N261 met de Bergstraat en de Heideweg tegen het dorp Loon op Zand. © Nico Snels/BD

Efteling mag fors uitbreiden, maar Loonse raad waakt over bereikbaarheid en leefbaarheid dorpen

KAATSHEUVEL - De Wereld van de Efteling zal de komende tien, vijftien jaar een stuk groter worden. De gemeenteraad van Loon op Zand stemde donderdagavond onder enkele harde voorwaarden in met de uitbreidingsplannen van het attractiepark. 

Daarmee kan de gewenste groei naar jaarlijks 7 miljoen bezoekers in 2030 worden ingezet. Met het uiteindelijk toch unanieme raadsbesluit over het bestemmingsplan wordt een jarenlang traject afgesloten. 

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.