Volledig scherm
Show Raveleijn. Aan de rechterkant van de foto is Draconicon te zien. © Efteling

Efteling-show Raveleijn na drie maanden weer open, technisch probleem in vijfkoppige draak verholpen

KAATSHEUVEL - Efteling-voorstelling Raveleijn is vanaf zaterdag weer te bezoeken. Dat meldt de Efteling. De show lag sinds begin augustus stil vanwege een technisch probleem in een grote mechanische draak.

Deze draak - Draconicon - is een belangrijk onderdeel van de show. Op 4 augustus ging het vijfkoppige beest echter kapot. Nu meldt het attractiepark dat het euvel verholpen is. ,,Draconicon is weer op volle sterkte, maar zal voorlopig in bovenste positie blijven staan en dus niet vanuit de grond naar boven komen.”

Dierenactivisten

Voor showtijden per dag verwijst De Efteling naar de app. Volgens een woordvoerder staan de problemen met Raveleijn los van het incident met dierenactivisten die in april dit jaar de show verstoorden. Zij vinden dat de paardenshow voor dierenleed zorgt.

Met het heropenen van Raveleijn komt er een einde aan het alternatief dat het park haar bezoekers bood: zwaardvechtdemonstraties.

  1. Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavalsparodie Carpool Carnaoke
    video

    Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavals­pa­ro­die Carpool Carnaoke

    TILBURG - Dit is dé Brabantse parodie op de populaire tv-serie Carpool Karaoke: Carpool Carnaoke! Vlak voor carnaval rijdt de Tilburger Thomas van Groningen (29), bekend van dj-duo Lanterfantje, met zijn favoriete carnavalszangers om hun hits mee te zingen. Wat het extra bijzonder maakt: de Tilburger lijkt sprekend op de presentator van de Britse Late Night Show met James Corden.

Tilburg e.o.