Volledig scherm
Impressie Boshut Vakantiepark Efteling Loonsche Land. © De Efteling

Efteling start met bouw Loonsche Land

KAATSHEUVEL – Attractiepark De Efteling start deze week met de bouw van Vakantiepark Efteling Loonsche Land en presenteerde dinsdag de eerste schetsen. Het park met 66 vakantiewoningen en een hotel komt in het noordelijk deel van het Loonsche Land, grenst aan het attractiepark en het Efteling Golfpark en moet medio 2017 klaar zijn.

Eerder melde het Brabants Dagblad al dat de Efteling het komende anderhalf jaar circa 30 miljoen euro investeert in de bouw van het nieuwe vakantiepark. Efteling-directeur Fons Jurgens gaf in oktober aan dat de uitbreiding nodig is om de groei naar jaarlijks 5 miljoen bezoekers in 2020 mogelijk te maken.

In december 2009 opende de Efteling vakantiepark Bosrijk. Ter compensatie werd afgesproken dat het historische landschap van Het Loonsche Land in ere zou worden hersteld. In 2020 moet het natuurgebied er uitzien zoals rond 1850, met lanen, bloemen, heide en bossen. De woordvoerder van het pretpark liet in juli vorig jaar weten dat het altijd duidelijk is geweest, dat delen van het Loonsche Land voor gastenverblijven zijn gereserveerd.


Lees al het laatste nieuws over attractiepark de Efteling op bd.nl/efteling.

Volledig scherm
Impressie Heidehut Vakantiepark Efteling Loonsche Land. © De Efteling
  1. Steun voor zangeres Lizzy en voor hiphoppers Boef en de Gelogeerde Aap.

    Steun voor zangeres Lizzy en voor hiphoppers Boef en de Gelogeerde Aap.

    Ook singer-songwriter Lizzy van den Herik uit Kaatsheuvel is een van de acht artiesten die een plaatsje krijgt op het online platform. Zij geeft van kleins af aan concerten voor haar familie. Haar familie en vrienden zijn een inspiratiebron om muziek en clips te maken. Zo zijn gebeurtenissen uit de levens van haar vrienden de kracht achter haar liedjes. Zo schrfeef Lizzy schreef het nummer 'Kites' voor een van haar vriendinnen die haar vader heeft verloren.

Tilburg e.o.