Volledig scherm
De okergele vilttas van de Efteling © Efteling

Efteling verkoopt vilten tassen gemaakt van haar oude bedrijfskleding

KAATSHEUVEL - De oude bedrijfskleding van de Efteling heeft een nieuwe toekomst gekregen. Het sociale naaiatelier i-did uit Utrecht heeft het materiaal verwerkt tot tassen, die vanaf woensdag voor 25 euro te koop zijn in de Efteling.

Eind 2017 heeft de Efteling haar medewerkers letterlijk in een nieuw jasje gestoken. Om verspilling tegen te gaan is het pretpark voor de oude bedrijfskleding in zee gegaan met i-did. Door de tassen kunnen ook Efteling-bezoekers voortaan bedrijfskleding van de Efteling ‘dragen’, meldt het pretpark.

Vilt

De tassen zijn gemaakt van de oker- en blauwgekleurde bedrijfskleding. Deze kledingstukken zijn verwerkt tot vilt, dat weer gebruikt is om de tassen te creëren. Het gebruik van de oude kleding voorkomt het produceren van nieuw textiel en het kleuren van de textiel, processen waar veel water voor nodig is. Voor het maken van een tas zijn één a twee kledingstukken nodig.

i-did herwaardeert textiele grondstoffen en arbeidspotentieel: de producten bestaan uit kapotte kleding en textiel van consumenten en bedrijven en worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Volledig scherm
Verwerking van bedrjifskleding tot vilten tassen © Efteling

Tilburg e.o.