Volledig scherm
De open brief aan Stichting Natuurpark Efteling © Facebook Stop Oppressive Stereotypes

Efteling vraagt gesprek aan met actiegroep na klachten over 'racistische attracties'

* UPDATE 12.03 uur * KAATSHEUVEL – De Efteling wil graag in gesprek met de actiegroep ‘Stop Oppressive Stereotypes’. De initiatiefnemers van de Facebook-groep zouden sommige Efteling-attracties racistisch vinden. Dat laat een woordvoerder van de Efteling weten.

,,We willen graag een dagje uit zijn voor iedereen, ongeacht geslacht, ras, politieke voorkeur of seksuele voorkeur", zo zegt de woordvoerder. ,,Daarom willen we graag horen wat in dit geval de pijnpunten zijn." Het attractiepark probeert in contact te komen met de actiegroep om binnenkort een keer te komen praten in Kaatsheuvel.

'Uiterst kwetsend'
De Facebook-pagina van ‘Stop Oppresive Stereotypes’ heeft dinsdagochtend zo’n 140 likes. Vrijdag werd door de makers ervan een open brief gestuurd aan Stichting Natuurpark de Efteling, waarin staat dat Monsieur Cannibale en Carnaval Festival ‘uiterst kwetsend en racistisch’ zijn.

Monsieur Cannibale ligt onder vuur vanwege een donkere kannibaal in het middelpunt van de molen. Carnaval Festival kreeg commentaar vanwege Aziaten met spleetogen en vanwege 5 Afrikaanse Bosjesmannen. 'Stop Oppressive Stereotypes' dreigt met acties in het park als de ‘onderdrukkende stereotyperingen’ niet verdwijnen.

Alles over De Efteling is te vinden op bd.nl/efteling.

Volledig scherm
Entree van de Efteling.

Tilburg e.o.