Volledig scherm
Entree van de Efteling.

Efteling wil met omwonenden blijven praten over uitbreiding

KAATSHEUVEL – De Efteling gaat haar uitbreidingsplannen ook in de toekomst zelf communiceren met de lokale bevolking. "We blijven uitleggen waar we mee bezig zijn", kondigt directeur Fons Jurgens aan.

Het attractiepark in Kaatsheuvel wil komende jaren in oostelijke richting met 8 hectare uitbreiden tot aan de provinciale weg N261. Door de groei van dag- en verblijfsrecreatie verwacht de Efteling een stijging van het jaarlijkse aantal bezoekers tot 5 miljoen in 2020.

Verkeersplannen
Dit voorjaar werden de plannen bekendgemaakt en toegelicht op 3 informatiebijeenkomsten. Daar deden veel inwoners hun zegje; er werden zorgen geuit over verkeers-, parkeer- en geluidsoverlast, maar ook allerlei bruikbare suggesties gedaan. Die zijn meegenomen in de uitgangspunten en ambities van de Efteling. Zo zal er in elk geval een alternatieve verbinding komen tussen Kaatsheuvel en Loon op Zand als de huidige Horst vervalt als openbare weg. Tevens blijft een aparte afrit noodzakelijk voor het verkeer aan de zuidkant om de Europalaan te ontlasten. En ook voor de scouting wordt gekeken naar een nieuwe locatie.

Volgens wethouder Gerard Bruijniks staat het gemeentebestuur positief ten opzichte van de grootschalige plannen die de Efteling heeft. "Maar voor de gemeente gaat zorgvuldigheid boven snelheid."

Volg het laatste nieuw over De Efteling via bd.nl/efteling

Tilburg e.o.