Volledig scherm

Eftelingontwerper Pardoes en Monsieur Cannibale overleden

KAATSHEUVEL - Henny Knoet, ontwerper en vormgever van de Efteling, is afgelopen maandag overleden. Henny Knoet werkte van 1979 tot 2007 voor de Efteling. Hij overleed op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

De Efteling laat weten Henny Knoet zeer erkentelijk te zijn voor zijn onuitputtelijke creativiteit en waardevolle inzet. 'Zijn nalatenschap in het park zal steeds gezichtsbepalend en belangrijk voor de Eftelingbeleving blijven. Vele bezoekers zullen er tot in lengte van jaren vol verwondering van genieten', aldus de Efteling via een persbericht.

Henny Knoet was naast geestelijk vader van Pardoes ook onder andere verantwoordelijk voor de T-Fordjes van D'Oude Tuffer, de martelscene in de Fatah Morgana, Monsieur Cannibale, het kasteeltje van de stiefmoeder van Sneeuwwitje en de herberg van Tafeltje Dekje in het Sprookjesbos. Henny Knoet kwam officieel in 1979 in dienst bij de Efteling als ruimtelijk vormgever bij de afdeling Ontwerp en Ontwikkeling. Voor die tijd werkte hij al aan de vormgeving van ontwerpen voor het Spookslot.

"De fantasie reist onbegrensd en niet aan tijd gebonden."
Henny Knoet

Volledig scherm
Henny Knoet met zijn Pardoes © Efteling
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.