Volledig scherm
© Thinkstock

Eindelijk krijgt Kaatsheuvel een Dorpskwis

KAATSHEUVEL - Het gaat er dan toch van komen. In navolging van andere plaatsen krijgt Kaatsheuvel een Dorpskwis. Het succes van de buren in Loon op Zand heeft daarbij een rol gespeeld. ,,Maar ook het feit dat we nu zo’n mooi plein hebben. Dat blijkt bij veel mensen een enorme boost te geven.”

,,Dat cynisme dat er in Kaatsheuvel nooit iets leuks kan gebeuren is aan het verdwijnen. We hebben volop activiteiten, en daar past een Dorpskwis ook in", zegt Georg van Kleij. Hij maakt deel uit van een groep van tien enthousiastelingen die de kwis voorbereiden. ,,Van verschillende kanten werd er al gespeeld met de gedachte aan een Dorpskwis. Het grappige is dat wij elkaar maar zijdelings kennen en toch bij elkaar kwamen", zegt Jos Groenendaal die anderen warm maakte. Onafhankelijk daarvan had ook John Krol het dorpskwisidee in zijn hoofd. ,,Ik woon aan het Anton Pieckplein, en dat nieuwe centrum motiveert mensen om van alles te organiseren.”

Een Dorpskwis bestaat uit een groot aantal denk- en doe-vragen. Er wordt als team van minimaal vijf mensen gespeeld. Kennis van het dorp is belangrijk, maar er zijn ook veel algemene vragen. ,,Voor de doe-vragen moet je op de fiets. Dat zal zich vooral rond het centrum afspelen.” Restaurant/café Bij Anton fungeert als hoofdkwartier. De Dorpskwis is hier op 18 maart. Als voorproefje presenteert de organisatie op 21 oktober een PubKwis. Inschrijven voor de Dorpskwis kan vanaf september.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.