Volledig scherm
Met scootmobiel naar het gala is ook nog niet eerder voorbijgekomen. © Nicole Verhoeven-speek

Eindexamenkandidaten Willem van Oranjecollege in bonte stoet naar Chalet Fontaine

KAATSHEUVEL - Cabrio’s, een hoogwerker, Mustangs en vooral veel ‘dikke’ auto’s. Zoals ieder jaar gaan de eindexamenleerlingen van het Willem van Oranjecollege in een bonte stoet aan voertuigen naar Chalet Fontaine, waar het traditionele eindgala plaatsvindt.

Net wanneer je denkt alles wel voorbij te hebben zien komen, komen drie jongens op een scootmobiel voorgereden.

Gehuld in kostuums, lange jurken en hoge hakken, is het gala een avondje ontspanning in de aanloop naar een spannende dag. Woensdag weten de 313 vmbo-, havo- en vwo-leerlingen van het Willem of zij geslaagd zijn, gezakt dan wel een herexamen hebben.

Voor eindexamenkandidaat Julia, die zich met een stel vrienden in een oud Volkswagenbusje heeft laten vervoeren, moet het raar lopen, wil ze zakken. Met haar papiertje op zak begint Julia in september aan een laboratoriumopleiding. Ze wil graag forensisch onderzoeker worden. Voor Mirte, die in hetzelfde busje zit, is het nog even afwachten. Als ze slaagt, begint ze in Den Bosch aan een opleiding hbo-v. ,,We gaan voor de vlag,” aldus haar moeder.

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.