Volledig scherm
© Nico Snels/BD

Evaluatie vluchtelingenopvang op Droomgaard in Kaatsheuvel eind juni gereed

LOON OP ZAND - De digitale vragenlijst van de gemeente Loon op Zand over de noodopvang van vluchtelingen op vakantiepark Droomgaard is door 1405 inwoners van 18 jaar en ouder ingevuld. Aparte evaluatiegesprekken zijn gevoerd met diverse groeperingen zoals buurtbewoners, ondernemers, hulpdiensten en vrijwilligers en de medewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Alle uitkomsten worden nu geanalyseerd en eind juni verwacht de gemeente de resultaten van de evaluatie aan de inwoners bekend te kunnen maken.

In totaal werden 18.593 huishoudens aangeschreven voor de online enquête. "Een respons van rond de 10 procent zou heel mooi zijn geweest. Het valt nu iets lager uit met zo’n 7,6 procent”, meldt een gemeentewoordvoerster.

Evaluatie onder de bevolking
In stacaravans op de camping aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel verbleven van 6 januari tot 1 april tijdelijk 950 asielzoekers. Burgemeester Wim Luijendijk beloofde toen, na de nodige commotie, om de opvang na afloop goed te evalueren onder de bevolking.

Het is voor de eerste keer dat Loon op Zand zo’n grootschalige peiling heeft laten uitvoeren door een extern onderzoeksbureau. De totale kosten van de evaluatie bedragen 58.000 euro.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.