Volledig scherm
© RGBStock

Explosievenman uit Kaatsheuvel gefascineerd door wapens

BREDA – ‘Explosievenman’ J.R. uit Kaatsheuvel is gefascineerd door wapens, maar het risico dat hij die op anderen gebruikt is niet groot. Dat schreef de rechtbank in Breda maandag in haar vonnis.

Omdat er geen sprake is van een reële doodsbedreiging werd de man alleen veroordeeld voor het bezit van een molotovcocktail en de onderdelen voor het maken van een pijpbom.

Reclassering
J.R moet vijftien maanden de gevangenis in, waarvan vijf voorwaardelijk. Bovendien moet hij begeleiding krijgen van de reclassering, zodra hij vrij komt.

Geweer
De explosievenman kwam in het nieuws toen hij op 17 september werd opgepakt bij een politiecontrole. Daarbij werden in de auto kogels en een dubbelloops geweer gevonden. Dat was reden voor een huiszoeking bij de twee mannen in de auto. Van het bezit van het dubbelloops geweer is J.R. vrijgesproken. Dat kan van iemand anders zijn.

Dat laatste gold ook voor de andere man in de auto. Daar werd echter ook een huiszoeking gedaan. Bij die Tilburger werd amfetamine en ghb in zijn huis gevonden. Hij kreeg daarom een gevangenisstraf van vier maanden.

Tilburg e.o.