Volledig scherm
Stratenmakers aan het werk in de Kasteellaan eerder dit jaar. © Nico Snels/BD

Feestelijke opening nieuwe dorpslinten Loon op Zand

LOON OP ZAND - Het centrum van Loon op Zand is zondag 17 september één groot feestterrein. Met de officiële opening van het ‘lintenproject’ wordt de herinrichting van de doorgaande route door het dorp afgesloten. Tegelijk vindt de derde editie van het evenement ‘Loon Presenteert’ plaats.

Het grootste infrastructurele project van de afgelopen 20 jaar in de kern Loon op Zand begon met de ombouw van de Midden-Brabantweg. Vanaf de N261  werd een nieuwe afslag gemaakt bij de Kasteelhoevenweg in plaats van de Hoge Steenweg, zodat het verkeer niet meer door het dorp hoefde te rijden. De 2,5 kilometer lange route werd vervolgens ingericht als woon- en verblijfsgebied en de toegestane snelheid werd verlaagd naar 30 km per uur. 

De voorbije maanden werden de eerste ervaringen met de nieuwe verkeerssituatie opgedaan en kwamen diverse knelpunten aan het licht. ,,Dat is altijd zo. Pas na de oplevering van een werk worden de puntjes op de i gezet", stelt wethouder Gerard Bruijniks (Gemeentebelangen). Op zijn verbeterlijstje staan onder meer de hoge verkeersdrempels in de Kasteellaan. ,,Verder komt er een zebrapad bij het Raadhuispleintje en we onderzoeken of er ook een nodig is om veiliger over te steken bij de Wetering. We zien ook dat er bij de kiosk en de cafetaria auto's op de stoep worden geparkeerd, omdat daar geen paaltjes staan. Om het parkeren te verhinderen, heeft een bewoner al bloembakken geplaatst, maar we gaan kijken naar een permanente oplossing. Dat worden in elk geval geen verkeersborden, want die zijn er al genoeg."

'Loon Presenteert'

De gebiedscommissie Loon op Zand heeft samen met ondernemers en horeca een afwisselend programma samengesteld voor 'Loon Presenteert'. Het muzikale gedeelte bestaat uit onder meer een mini-concert van Sophia's Vereeniging, optredens van popkoor Undercover en coverband Black Rain en als hoofdartiest zanger Arjon Oostrom. Er zijn allerlei uitvoeringen en demonstraties door lokale verenigingen en culturele instellingen. En wie Loon vanuit de lucht wil zien, kan een ballonvaart maken vanaf de Kasteelweide.   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.