Volledig scherm
De fietsenstalling bij de Efteling © FPMB/Erik Haverhals

Fietsenstalling Efteling toch weer bewaakt én gratis

KAATSHEUVEL - De kortstondige ‘soap’ rondom de fietsenstalling van de Efteling lijkt te eindigen met goed nieuws. Vanaf woensdag wordt de stalling weer de hele dag bewaakt en is deze ook gratis.

De stalling werd altijd al bewaakt, maar daar dienden bezoekers wel voor te betalen. Vorige week kwam het besluit van de Efteling om de stalling voortaan gratis te maken maar dat betekende ook dat hij niet langer bewaakt zou zijn. ,,We hopen zo meer bezoekers te verleiden om op de fiets te komen. Daarom is besloten de fietsenstalling gratis te maken. Dat betekende helaas wel dat we daar dan ook geen medewerker meer neer konden zetten”, aldus een woordvoerster destijds.

Nu blijkt dus dat de stalling toch weer bewaakt zal worden. Volgens een woordvoerster komt dat omdat bleek dat dat voor de bezoekers en het personeel toch prettiger was. ,,We haalden daar personeel weg omdat het niet meer nodig was om het geld in te nemen. We hebben er een tijdje iemand 's ochtends en aan het eind van de middag neergezet, maar het blijkt toch prettiger als er hele dag iemand zit.” De woordvoerder benadrukt dat het besluit niet komt door eventuele klachten die binnenkwamen bij het park op het besluit de stalling niet meer te bewaken.

  1. Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotovcocktail gegooid zou hebben
    PREMIUM

    Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotov­cock­tail gegooid zou hebben

    BREDA/WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Tot ontzetting van de vermeende gedupeerden is de strafzaak tegen een 31-jarige Waalwijker -verdachte van een woningbrand met een molotovcocktail en een hele reeks autobranden in Oosterhout, Waalwijk en Kaatsheuvel - aangehouden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat een expert een ‘gang-analyse’ doet, een onderzoek naar de manier waarop de verdachte loopt.

Tilburg e.o.