Volledig scherm
Fotograaf Frits Toorians uit Loon op Zand. © Cor Schoenmaker

Fotograaf Toorians exposeert in Loon op Zand

LOON OP ZAND - Een zestal canvasportretten van popartiesten. En een `musicwall`, met veertig foto´s van rockers. Fotograaf Frits Toorians uit Loon op Zand exposeert van 20 tot en met 22 januari op De Hoogt onder de titel 'I do it my way'. ,,Omdat ik op mijn geheel eigen manier fotografeer."

Het dorp kent hem als de fotograaf van de (vele) Loonse evenementen. Maar Toorians (57) heeft ook een andere kant. Dat laat hij zien in de loods van Brilliant Bottles op bedrijventerrein De Hoogt. Veel popfotografie, maar ook portretten en huwelijks- en familiereportages. De Loonse fotograaf selecteerde negentig foto’s uit 2016.

​Zoals ze zijn
Toorians fotografeert ‘mensen zoals ze zijn'. ,,En zo wil ik hen ook op de foto terugzien. Dus ga ik geen rimpeltjes of kraaienpootjes wegwerken." Zijn keuze voor puur natuur sluit aan bij de opvallende foto’s van de artiesten op de foto’s. Marcel Veenendaal van Di-rect, Bobby K, Guus Meeuwis en anderen. ,,Kijk eens naar die koppen. Dat is puur."

Belichting
Frits Toorians wil ook alleen met natuurlijk licht werken. ,,Bij buitenopnames kan het licht al prachtig zijn. Als ik vlak voor een podium sta is het lastiger. Wil ik net een foto maken met dat groene licht, verandert op het moment van afdrukken het licht in blauw. Dan nog maar een keer."

'I do it my way' is van vrijdag 20 tot en met zondag 22 januari te bekijken van 12.00 tot 18.00 uur. Locatie: De Hoogt 18a, Loon op Zand.

Tilburg e.o.