Volledig scherm
Francis Kuijk. © Roland J. Reinders/Omroep Max

Francis uit Kaatsheuvel door naar halve finale Heel Holland Bakt

KAATSHEUVEL – Francis Kuijk uit Kaatsheuvel heeft zondagavond een plekje bemachtigd in de halve finale van Heel Holland Bakt. De zesde aflevering van het tv-programma stond in het teken van Oer-Hollandse baksels.

Voor de eerste opdracht moesten de vijf overgebleven deelnemers aan de slag met het bakken van een slof. Francis gebruikte daarvoor onder meer peren, sinaasappel en mousserende wijn. Een smaakcombinatie waarvoor ze complimenten kreeg van de jury.

Tijdens de technische opdracht bakten de deelnemers romiakoeken. Francis eindigde met haar baksels op de tweede plaats. ,,Het is een heel net koekje. Hij is wat klein, maar voor de rest klopt het aardig", was het oordeel van de jury.

Familierecept
Voor het spektakelstuk stond spekkoek op het programma. Francis gebruikte een oud familierecept, maar had na afloop weinig vertrouwen in het resultaat. ,,Het ging wel, maar niet zoals ik had gedacht. Ik kan niet aan mijn moeder verkopen dat ik naar huis moet om een spekkoek.” De zorgen bleken voor niets, de jury was erg te spreken over de 'Moskovische spekkoek'. ,,Je bent heel geconcentreerd bezig geweest. Dat zie je, het resultaat is mooi", aldus jurylid Robèrt van Beckhoven. Ook de smaak van de spekkoek klopte. ,,Hij is overheerlijk, complimenten."

Manuela uit Roosendaal moest zondagavond het bakprogramma verlaten.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.