De fietstunnel onder de N261 bij de Duinlaan in Kaatsheuvel.
Volledig scherm
De fietstunnel onder de N261 bij de Duinlaan in Kaatsheuvel. © Anton van Well

Gemeente heeft geen geld voor kunst in fietstunnels Kaatsheuvel en Loon op Zand

KAATSHEUVEL/LOON OP ZAND - Voorlopig komen er geen wandschilderingen in de fietstunnels in Kaatsheuvel en Loon op Zand. 

De gemeente heeft momenteel geen geld en geen mensen voor het aanbrengen en onderhouden van de kunstwerken. Die moeten bovendien met een speciale coating tegen graffiti worden beschermd.    

Motie gemeenteraad 

De gemeenteraad nam een jaar geleden een motie aan om de bekladde tunnels van de Hoge Steenweg en de Duinlaan schoon te maken en ze dan door een kunstenaar te laten beschilderen. 

Provincie eigenaar

De gemeente mag dat niet helemaal zelf beslissen. De provincie als eigenaar van de betonnen fietsvoorzieningen moet instemmen, na advies van Kunstloc Brabant over het ontwerp. 

Te duur

Uit een optelsom van alle kosten blijkt dat het hele project toch een te dure aangelegenheid is, al gauw zo'n 50.000 euro per tunnel. Daarom ziet het college er nu van af. 

Tunnel snelfietsroute 

Ook de beschildering in de begin dit jaar geplaatste tunnel van de snelfietsroute F261 onder de Europalaan bij het Efteling Hotel staat in de ijskast. Hier zou Lisa den Teuling in opdracht van de 50-jarige Harmonie Kaatsheuvel een kunstwerk maken. 

Wel lessenaars

Wel is er nog geld voor de lessenaars met gedicht van kunstenares Anke Dielemans aan beide kanten van de nieuwe fietstunnel.  

Tilburg e.o.