Volledig scherm
Sporthal De Werft in Kaatsheuvel. © Jan in ‘t Groen

Gemeente Loon op Zand houdt Werft en Wetering open

LOON OP ZAND - De Werft en de Wetering in Kaatsheuvel en Loon op Zand zullen open blijven. Dat beloofde de gemeente woensdagavond. De curator en de gemeente Loon op Zand sloten op woensdag een akkoord.

De toegang en het gebruik van De Werft en De Wetering vallen per 1 juni onder volledige verantwoordelijkheid van de gemeente. In ruil voor deze oplossing ontvangt de curator een passende vergoeding van de gemeente. "De gemeente kan eindelijk gebruikers en verenigingen zekerheid bieden. We hebben volledige toegang tot De Werft en De Wetering. We zijn ontzettend blij dat gebruikers gewoon gebruik kunnen blijven maken van de gebouwen", aldus wethouder Kees Grootswagers.

Eerder deze maand verklaarde de rechtbank in Breda de Stichting Multifunctionele Centra Loon op Zand (SMC) failliet. SMC was de beheerder en exploitant van de gemeentelijke accommodaties De Wetering in Loon op Zand en sporthal De Werft in Kaatsheuvel.

Tijdelijk beheer
De gemeente draagt vanaf 1 juni 2016 volledige verantwoordelijkheid voor de gebouwen. Om de gebruikers zo goed mogelijk te kunnen bedienen, huurt de gemeente 1 of meer tijdelijke beheerders in. Dit tijdelijke beheer wordt volgehouden, tot er een definitieve oplossing is voor het toekomstige beheer van de gebouwen. De gemeente gaat een informatieavond organiseren om gebruikers, betrokkenen en belangstellenden te informeren over het resultaat en de wijze waarop de gemeente de tijdelijke exploitatie van de gebouwen wil invullen.

Tilburg e.o.