Volledig scherm
Eigenaar Ahmed Demiral van Shoarma Ster aan de Peperstraat © Piet de Bruin/Beeld Werkt

Gemeente wijst planschade shoarmazaak Kaatsheuvel af

LOON OP ZAND - De gemeente Loon op Zand wil geen planschade betalen aan eigenaar Ahmed Demiral van Shoarma Ster aan de Peperstraat. De boze Turkse ondernemer meent dat hij wel degelijk recht heeft op een vergoeding. „Waarom anderen wel en ik niet?”

Omdat de gemeente vindt dat Demiral geen schade heeft geleden door de bouw van het Bruisend Dorpshart. Ook al staan de appartementen van de Noordwand pal achter het pand van de ondernemer en is vlak naast hem de nieuwe Rabobank gebouwd.

Waarde gedaald
​Zelf stelt de eigenaar dat er van alles minder is geworden: de licht inval, zijn uitzicht, de zichtbaarheid van zijn zaak, zijn woongenot. Hierdoor is de waarde van zijn bedrijfspand met twee woningen volgens hem flink gedaald. Ook zitten er door de sloop naast hem scheuren in zijn muren, sneuvelden dakpannen en platen en ontstonden er lekkages. Bovendien hebben de bouwvakkers een grote rotzooi achtergelaten. Zo steken op zijn terrein dertien ijzeren balken nog een meter boven de grond uit.
Zeven bewoners aan de nabijgelegen Marktstraat hebben wel geld gekregen, samen 42.500 euro. De gemeente erkent dat hun vrije uitzicht op het plein weg is door de nieuwbouw van Het Klavier.

Tilburg e.o.