Volledig scherm
Van links naar rechts: Nick ,Kevin en Stefan. © Beeld Werkt

GeoCraft uit Herwijnen maakt Mine Villa Pardoes

KAATSHEUVEL/HERWIJNEN - GeoCraft in Herwijnen heeft Mine Villa Pardoes gemaakt. Zieke kinderen kunnen met Minecraft vooraf al kennismaken met het vakantieverblijf in Kaatsheuvel. 

Villa Pardoes nodigt ouders met een ernstig en mogelijk levensbedreigend ziek kind uit voor een week gratis vakantie in Kaatsheuvel, vlakbij de Efteling. Zou het niet mooi zijn als deze zieke kinderen die elkaar hebben leren met elkaar in contact kunnen blijven, dacht Bas van der Reijden (12). Bijvoorbeeld Villa Pardoes nabouwen in Minecraft, dan blijven ze elkaar 'zien' via de computer. 

Villa Pardoes vond het een fantastisch idee, maar het moest wel worden uitgewerkt. GeoCraft, een onderdeel van science center GeoFort in Herwijnen, nam die taak op zich. ,,We vonden Villa Pardoes zo'n geweldig mooi initiatief, dat we alleen de kosten hebben gerekend", zegt Kevin de Schepper (27), die onder meer workshops over Minecraft organiseert. 

GeoCraft ís Minecraft, heeft in Nederland alle kennis in huis om elk mogelijk gebouw vorm te geven in de digitale wereld. ,,Dat besteden we wel uit aan engineers", zegt De Schepper. ,,We hebben zo'n dertig Minecraft-toppers gevraagd wie gratis deze klus zou willen klaren." Stefan Makkus (25) uit Hoofddorp en Nick van Ekris (23) uit Vreeland namen die uitdaging. Ieder op zijn eigen zolderkamer gingen ze aan slag. ,,We hebben er allebei wel zo'n vijfhonderd uur ingestoken om Villa Pardoes digitaal na te bouwen", zegt Makkus.

Tilburg e.o.