Volledig scherm
De bedrijfswagen voor de zaak in oude brandweerkazerne van Kaatsheuvel. © The Fire Station

‘Gestolen busje’ was door gemeente weggesleept voor wielerronde Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Kamiel van Riel heeft zijn ‘gestolen’ auto weer terug. De grijze Citroën Berlingo verdween bijna drie weken geleden vanaf het Anton Pieckplein. 

Daar stond de bedrijfswagen geparkeerd tegenover de zaak van de Kaatsheuvelse ondernemer. Die zit als barbecuespecialist The Fire Station in de voormalige brandweerkazerne. 

Busje weggesleept

,,Mijn busje is in opdracht van de handhavers, de boa’s, weggesleept vanwege een wielerronde op zondag.” Maar daar wist Van Riel niets van. ,,Ik heb geen briefje in de bus gekregen.” 

Politie en verzekering

Dus deed hij aangifte van diefstal van zijn auto en schakelde ook de verzekering in. ,,Totdat een buurtbewoner zei dat hij een sleepwagen had gezien. Maar bij de politie wisten ze van niks.”

Menselijk foutje

,,Pas na anderhalve week kreeg ik via de gemeente te horen dat door een menselijk foutje mijn busje was afgevoerd naar Dongen-Vaart. Daar kon ik het ophalen tegen betaling van 250 euro kosten.” Van Riel erkent zijn fout, maar vindt dat de gemeente ook excuses had mogen maken.      

Contact opnemen

De gemeente betreurt de zaak, zo laat een woordvoerster weten. ,,We gaan contact opnemen met de eigenaar.” Of hij zijn boete terugkrijgt, weet ze niet. 

Tilburg e.o.