Volledig scherm
Wethouder Gerard Bruijniks reikt de erepenning uit aan Luijendijk. © Nico Snels / BD

Gouden erepenning voor burgemeester Wim Luijendijk bij afscheid gemeente Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Met een gouden erepenning, de hoogste gemeentelijke onderscheiding, werd Wim Luijendijk vrijdag bedankt voor zijn grote verdiensten als burgemeester van Loon op Zand. Wethouder Gerard Bruijniks prees zijn grote bestuurlijke kwaliteiten en zijn menselijke kant. ,,We hopen je nog vaak tegen te komen en sluiten je voor de eeuwigheid in ons hart."

Met een opkomende brok in zijn keel sprak de burgemeester de aanwezigen in de theaterzaal van Het Klavier toe over de hechte band die in de afgelopen negen jaar is ontstaan. ,,Ik voel me heel erg verbonden met Loon op Zand. Het zal niet meevallen, omdat ik hier ook blijf wonen, om nu toch een beetje afstand te nemen van de gemeente en de gemeenschap."

Eredeken

Behalve de gouden penning ontving Luijendijk, als eredeken van het gilde, ook het zilveren schild van St. Ambrosius. Enkele honderden inwoners bezoeken vrijdag de receptie om persoonlijk afscheid te nemen van hun burgemeester. 

Luijendijk kwam in 2008 als waarnemer naar de gemeente Loon op Zand om Ria van Hoek-Martens te vervangen. Zij keerde niet meer terug en in april 2010 werd Luijendijk benoemd als burgemeester. Op 15 november gaat Luijendijk officieel met pensioen. Hanne van Aart is zijn opvolger.

Volledig scherm
Luijendijk wordt welkom geheten door het gilde. © Nico Snels / BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.