Volledig scherm
Het wapen dat in huis lag was overduidelijk nep. © Politie gemeente Loon op Zand

Grap over vuurwapen leidt tot huiszoeking in Loon op Zand: ‘Goede les’

LOON OP ZAND - Een vrouw uit Loon op Zand zal volgende keer wel twee keer nadenken voor ze een grap maakt. Ze schepte begin deze week op tegen wat bekenden, maar dat leidde tot een serieuze huiszoeking van de politie. Daarbij kwam alleen een speelgoedrevolver aan het licht. 

Eén van de mensen tegen wie de de Loonse haar verhaal over het vuurwapen vertelde, hield er een slecht gevoel aan over en stapte naar de politie, zo meldt de politie van Loon op Zand woensdagavond op Facebook. Daarop klopten vier agenten aan bij het huis van de vrouw aan de Rijckevorselstraat. 

Al snel kwam de vrouw met het speelgoedrevolver over de brug. Het was duidelijk nep, met een oranje dopje op de loop. Maar agenten namen hier geen genoegen mee. Ze haalden het hele huis ondersteboven, om er zeker van te zijn dat er niet ook een echt wapen zou zijn. ‘Een grove inbreuk op de privacy’, erkent de politie op het sociale medium. Maar volgens de agenten ter plaatse wel nodig. 

Uiteindelijk bleek er niets strafbaars in het huis te liggen. ‘Een goede les’, erkende de bewoonster. Ze zal volgens de politie ‘niet zomaar meer iets roepen’. 

Tilburg e.o.