Gratis ijsje voor ‘eerste’ gebruikers nieuwe fietstunnel onder Europalaan in Kaatsheuvel

VideoKAATSHEUVEL - Je kon er al doorheen, maar sinds donderdagmiddag is de nieuwe fietstunnel in de snelfietsroute bij Kaatsheuvel ook officieel geopend. Provincie, gemeente, aannemer en Efteling vierden samen het bescheiden feestje van dit bijzondere moment. 

Een groep fietsers, rolstoelers en voetgangers kreeg als ‘eerste’ gebruikers van de verkeersvoorziening een ijsje aangeboden. ,,We hopen dat u nog heel vaak door deze veilige tunnel zult rijden", zei wethouder Gerard Bruijniks van Loon op Zand. 

Doorfietsen tot Duinlaan

Hij adviseerde de wielrijders om, komende vanuit de richting Tilburg, het fietspad te blijven volgen tot aan de Duinlaan. Voetgangers kunnen wel meteen uit de tunnel via een betonnen trap links het voetpad langs de Europalaan op. 

Nog noodverlichting

Helemaal af is de fietstunnel nog niet: er brandt komende weken een noodverlichting in afwachting van de definitieve led-lampen. 

Oversteek bij Horst dicht

De oude oversteek bij de Horst is inmiddels met beplanting dichtgemaakt en de verkeerslichten zijn weggehaald. Het autoverkeer naar en van de Efteling en het dorp Kaatsheuvel hoeft nu niet meer zo lang te wachten voor de kruising.   

Stuk veiliger

,,Een grote verbetering en een stuk veiliger", noemt inwoner Gerard van Ree (70) de nieuwe fietstunnel. Hij heeft het hele snelfietspad langs de N261 al ontdekt. ,,Ik rij er iedere week wel een keer of vier, vijf keer overheen. Schitterend vind ik het.”          

Volledig scherm
Wethouder Gerard Bruijniks (links) geeft het eerste ijsje aan bedrijfsleider Martin Lebeau van KWS Infra uit Roosendaal. © Nico Snels/BD
  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

Tilburg e.o.