Volledig scherm
Het voorlaatste ontwerp van het appartementencomplex © J Ointgroen

Groen licht voor bouw Apolloterrein Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De gemeenteraad van Loon op Zand is donderdagavond akkoord gegaan met de wijzigingen van het bestemmingsplan Peperstraat 21-25. Hierdoor is de weg vrij voor Projectontwikkelaar Earlstone & Partners bv uit 's-Gravenmoer voor het aanvragen van een bouwvergunning voor de bouw van 14 appartementen en 350 vierkante meter winkeloppervlak op het voormalig Apollo terrein. 

Volgens wethouder Gerard Bruijniks (GB,bouwen) zou er voor de zomer van 2018 gestart kunnen worden met de bouw. Voorafgaand aan de vergadering vroeg inspreker Cees Sprangers zich af of de behandeling van de drie binnengekomen zienswijzen wel volgens de regels was gegaan. ,,De eerste zienswijze is afgewezen omdat men het niet nodig vond om iets aan te passen, de tweede werd, zonder dat wij het wisten, plotseling ingetrokken. De derde werd niet in behandeling genomen omdat deze niet binnen de gestelde termijn binnen was". 

Volgens Sprangers was dit omdat betrokken ambtenaren een week onbereikbaar waren. ,,Wij vragen ons af of hier geen partijpolitiek spelletje wordt gespeeld?''

Ook wilde de inspreker weten waarom er niet met het bouwplan gewacht wordt totdat de Lintenvisie, waar de gemeente momenteel aan werkt gereed is. ,,Dan kan het plan ook daaraan getoetst worden". 

Wethouder Bruijniks adviseerde de raad om niet te wachten tot de Lintenvisie gereed is: ,, Dit zorgt alleen maar voor meer vertraging". Voor raadslid Richard de Kort was het antwoord van de wethouder onvoldoende. ,,Ik geef het college het voordeel van de twijfel, maar dit komt niet zuiver over".

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.