Volledig scherm
Winkeliers doen vrolijk mee aan Halloween in Kaatsheuvel. © Jan In 't Groen

Halloween zorgt voor drukke koopavond in centrum van Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Als vrijdagavond om 18.00 uur de Theaterzaal van Het Klavier in Kaatsheuvel vol met kinderen zit, meldt zich een afgevaardigde van de Rabobank. Hij heeft een mededeling en een cheque voor Jeugd Pret: ,,Jullie horen bij de top 3 van Kaatsheuvel, en misschien is het bedrag wel hoger dan vorig jaar". Als de voorzitter van Jeugdpret de envelop opent stijgt er een groot gejuich op uit de zaal. Op de cheque staat een bedrag van ruim 2.400 euro, ruim 500 euro meer dan vorig jaar.

Dan start het programma waar de kinderen eigenlijk voor zijn gekomen: de viering van Halloween. Zoé Walker leest een door haar zelf geschreven verhaal voor. Pitch Black en Lillith (beiden in het zwart) betreden het podium. Pitch betovert de kinderen. Als ze in het centrum van Kaatsheuvel geen zeventien letters vinden die één zin vormen blijven ze in de hel!

Foppen

Vol enthousiasme stuiven de 200 kinderen naar het centrum waar hun allerlei opdrachten, raadsels, snoep en verrassingen te wachten staat. Medewerkers van Pitch Black proberen ze tegen te werken. Maar de kids laten zich niet foppen. 

Winkeliers doen hun uiterste best om het de kinderen naar de zin te maken. ,, Het is nog nooit zo druk geweest tijdens een koopavond. Volgend jaar maar autovrij", roept een ondernemer enthousiast. 

Tegen acht uur hebben de meeste kinderen met hulp van hun ouders de zin compleet: keer terug naar ‘t begin. Het Klavier dus. Daar wordt de betovering weer verbroken.

Volledig scherm
Letters zoeken in het centrum van Kaatsheuvel. © Jan In ‘t Groen
Volledig scherm
Opdrachten in de winkels om zeventien letters te vinden. © Jan In ‘t Groen

Tilburg e.o.