Volledig scherm
Hanne van Aart tijdens haar installatierede als nieuwe burgemeester van Loon op Zand. © Nico Snels/BD

Hanne van Aart aan de slag als burgemeester van Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Ja hoor, ook de aanhef van de sollicitatiebrief die ze op vrijdag 2 juli verstuurde, was in orde. Ze wist met glans de stevige ondervraging van de vertrouwenscommissie te doorstaan. ,,Daarom zeg ik: niet het criterium van de jongste heeft de doorslag gegeven. Je bent als beste van de 42 kandidaten gekozen." 

Aldus feliciteerde Commissaris van de Koning Wim van de Donk de glunderende Hanne van Aart, maandagavond in Het Klavier in Kaatsheuvel. Daarna beëdigde hij de nieuwe burgemeester van Loon op Zand. Plaatsvervangend voorzitter Loes Heijs maakte met de overdracht van de ambtsketen de installatie compleet. ,,We willen graag helpen uw dromen en ambities te verwezenlijken."

U koffie, ik kuukskes

In haar installatierede richtte Hanne van Aart zich meteen tot de inwoners van de drie kernen: ,,Ik verheug me erop u te ontmoeten, graag daar waar u thuis bent. U zorgt voor de koffie, dan neem ik de kuukskes mee." Ze riep de burgers op om 'samen de mouwen op te stropen' om de gemeente Loon op Zand nog mooier, beter en veiliger te maken. ,,Help ons en doe mee."    

Volledig scherm
Joris Bengevoord bracht vanuit Winterswijk de Rode Lantaarn voor de jongste burgemeester van Nederland. Het oud-raadslid van GroenLinks in Tilburg had hem pas een half jaar. © Jan in 't Groen/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.